DISCLAIMER

SUBSCRIBE

FOLLOW

SUBMIT

Instagram
Twitter
Facebook
Google+
Pinterest
Desinspiration

M9 - Cultural Pole Entry, Venice by David Chipperfield Architects

the project aims to create a new Arts Precinct and thereby reconfigure the city of Mestre, from north to south, through a series of clear, simple interventions. The courtyard of the existing building will be covered with a new independent roof, to create a sheltered piazza; a new autonomous building will include an interior atrium-passageway; finally, a new garden-piazza will be set opposite the former military stable-blocks. Within the site, a system of pedestrian thoroughfares will be articulated by two axes, a vertical axis running through the covered courtyard of the former military barracks, and a horizontal axis which will pass through the atrium-passageway of the new building; these will converge in a central space which will be endowed with a strong sense of civic identity.
CJWHO:  facebook  |  twitter  |  pinterest  |  subscribe
Post Info
Notes: 377
← previous next →
  share it